Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΤΕΡΩΣ ΣΟΒΑΡΟ-ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΟΣΩΝ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΤΥΧΑΙΟ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ

Οτι και αν προσάψει κάποιος στον Απόστολο Κακλαμάνη για το παρελθόν του, αυτό που οφείλει να του αναγνωριστεί είναι η προσπάθειά του να αποκαλυφθουν τα λαμόγια του παρελθόντος. Πρωτοστάτησε στον νόμο του 2012 για το Πόθεν Εσχες, που έως σήμερα δεν έχει εφαρμοσθεί, και ξεμπροστιάζει αυτούς που συνεχίζουν να καλύπτουν τα πολιτικά λαμόγια που μας κυβερνησαν. Στο δελτίο τύπου τα λέει όλα:

Δελτίο Τύπου ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ Αθήνα, 1/8/2014
 
Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου απέκρυψε σήμερα την αλήθεια όταν, ερωτώμενος, διαβεβαίωσε τους βουλευτές του Β’ Τμήματος Διακοπής ότι οι «αλλαγές» στην ισχύουσα νομοθεσία για το «πόθεν έσχες», που πρόσθεσε στο πολυνομοσχέδιο, αποτελούν τάχα «προαπαιτούμενο».
Η αλήθεια που απέκρυψε ο κ. Αθανασίου, προκύπτει από τη ρητή, ξεκάθαρη απάντηση που μας έδωσε ενώπιον της Επιτροπής Δ.Ε.Κ.Ο. της Βουλής στις 25 Ιουνίου τ.ε. ο πρώην υπουργός κ. Ι. Στουρνάρας επί λέξει, όπως ερώτηση και απάντηση καταγράφονται στα πρακτικά:
“ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: …… είναι πραγματικά, σας ερωτώ προαπαιτούμενο της τρόικα να αλλάξουμε το «πόθεν έσχες;»…..
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Όσο ήμουν εγώ υπουργός δεν είχε τεθεί θέμα «πόθεν έσχες»”.

Κάθε ενδιαφερόμενος για τον σκοπό της απαράδεκτης μεθόδευσης ας «κατεβάσει» τους νόμους 3213/2003 και 4065/2012 και να συγκρίνει τις διατάξεις τους με τις «αλλαγές» που επιχειρεί τώρα ο κ. Αθανασίου.
Προς το παρόν επισημαίνω τρεις διαπιστώσεις – ερωτήματα.
1.Ποιους ενοχλεί η αρχή για το «ξέπλυμα» βρώμικου χρήματος και τίθεται στο περιθώριο, μήπως τους διαφόρους «επώνυμους» που έστειλε ή φοβούνται ότι μπορεί να στείλει στον Εισαγγελέα, αν συνεχιστεί η αρμοδιότητά της ελέγχου των «πθ»;
2.Ποιους ενοχλεί η ανάρτηση και η διαφάνεια γύρω από τις δηλώσεις τους, μήπως κάποιους που δεν «ξέρουν τι έχουν»; γι’ αυτό αποφεύγουν να τα δηλώνουν όλα στο «πθ» ή ζουν πλουσιοπάροχα και παριστάνουν και τους νεόπτωχους;
3.Ποιοι θέλουν να καταργηθεί η δήλωση που υποβάλλουμε με το ν.4065/2012 άπαντες οι υπόχρεοι με την οποία παραιτούμαστε από ρήτρες εμπιστευτικότητας, ενδιάμεσων προσώπων κ.ά. που κάποιοι συμφωνούν για την διαφύλαξη, όχι καθαρών καταθέσεων σε ελληνικές ή ξένες τράπεζες;
Επανέρχομαι στη χθεσινή δήλωση-καταγγελία μου, όχι μόνο για την ψευδή διαβεβαίωση που έδωσε σήμερα ο κ. Αθανασίου και παρακαλώ όσους βουλευτές του Β΄ Τμήματος δεν αποδέχονται τη συνεχιζόμενη απαξίωση της Βουλής, με τη μετατροπή της σε απλό πρωτόκολλο διεκπεραίωσης αποφάσεων, που συχνά είναι άσχετες με το δημόσιο συμφέρον που επικαλούνται αυτοί που μας τις εισηγούνται στη Βουλή, λαμβάνονται «εν κρυπτώ και παραβύστω», να ζητήσουν την απόσυρση του κεφαλαίου ΣΤ’ από το πολυνομοσχέδιο που αφορά το «πθ». Και να εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος 4065/12 που ψήφισε ομοφώνως η Βουλή για τον αναδρομικό έλεγχο όσων διετέλεσαν πρωθυπουργοί, αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί κ.λ.π., περιλαμβανομένης της 2ετίας προ της ανάληψης των καθηκόντων τους, που ήταν μια από τις διατάξεις του νόμου που κατάργησε με τροπολογία του ο κ. Αθανασίου, χωρίς ποτέ να εξηγηθεί ποιοι έχουν πρόβλημα με τα περιουσιακά τους στοιχεία πριν αναλάβουν καθήκοντα.
Η χειραγωγούμενη κοινή γνώμη πρέπει να μάθει ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι, όσοι διαχειριστήκαμε δημόσιο χρήμα!
Οι ελάχιστοι, όπως πιστεύω, που εξαφανίζονται μέσα στο πλήθος και διευκολύνουν τη γενίκευση που επιχειρείται καθημερινώς σε βάρος όλων όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά, πρέπει να έρθουν στο φως και να υποστούν τις νόμιμες κυρώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου