Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

«ΒΙΑΙΗ» ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 3. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ


«ΒΙΑΙΗ» ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

3. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Η υπόσχεση για χαμηλή φορολογία μπορεί να ακουστεί δελεαστική για τους νέους επενδυτές. Για αυτούς που δεν έχουν κέρδη όμως είτε φόρος 50% είτε φόρος 10% είναι το ίδιο, κέρδη δεν υπάρχουν. Στόχος μας είναι να μειώσουμε την φορολογία στα μέσα επίπεδα της Νότιας Ευρώπης. Και όταν λέμε φορολογία εννοούμε και την φανερή (άμεση φορολογία) και την κρυφή (ρυθμίσεις παλαιών ετών και άλλες επιβαρύνσεις όπως τέλος επιτηδεύματος κλπ).
Σημαντικότερη πρόθεση μας στο θέμα της φορολογίας είναι η σταθερότητα. Καμία αλλαγή στο φορολογικό νομοσχέδιο δεν θα ισχύει νωρίτερα από 24 μήνες από την ψήφιση του σχετικού νόμου, με εξαίρεση ζητήματα που εκ των πραγμάτων πρέπει να ισχύσουν άμεσα.

Η Κυβέρνηση μπορεί να προχωράει σε συμφωνίες ειδικής φορολογικής μεταχείρισης, υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις (εντός των πλαισίων των Ευρωπαϊκών κανόνων δικαίου) με επιχειρήσεις που θα κάνουν σημαντικές επενδύσεις και θα προσφέρουν άμεσα σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας, ειδικά αν οι επιχειρήσεις αυτές έχουν εξαγωγικό προσανατολισμό ή προσανατολισμό μείωσης εισαγωγών
Αναφορικά με την εξοντωτική φορολογία των ελευθέρων επαγγελματιών, μια φορολογική λογική που μόνο αναπτυξιακή δεν είναι, θα πρέπει να είναι ισότιμη με τους λοιπούς εργαζόμενους (λαμβάνοντας υπόψη όλα τα έξοδα του ελεύθερου επαγγελματία αλλά και τις εισφορές του στο ασφαλιστικό του ταμείο) και να μην οδηγεί στην αναγκαστική έξοδο από το επάγγελμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου