Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

«ΒΙΑΙΗ» ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 6. ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ



«ΒΙΑΙΗ» ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

6. ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρώτος στόχος 5ετίας οι 21.000.000 τουρίστες να γίνουν 35.000.000 με αυξανόμενο μέσο όρο εσόδου ανά επισκέπτη. Αναθέτουμε στους ειδικούς να καταθέσουν εντός δυο μηνών σχέδιο επιτυχίας του στόχου και χρηματοδοτούμε την άμεση εφαρμογή του. Επιθετική πολιτική προώθησης με κάθε δυνατό μέσο και με προϋπολογισμό διαφήμισης έως 100.000.000€ ετησίως.
Δεύτερος στόχος το 90% των εργαζομένων στον Τουρισμό να είναι Έλληνες. Εξαντλούμε κάθε δυνατό τρόπο περιορισμού της απασχόλησης αλλοδαπών πολιτών στον Ελληνικό Τουρισμό.
Τρίτος στόχος το 70%-80% των προϊόντων που καταναλώνουν οι Τουρίστες να είναι
ελληνικής παραγωγής και όχι εισαγόμενα. Για την επιτυχία του στόχου αυτού δημιουργείται εταιρεία ειδικού σκοπού ΕΕΣ με συμμετέχοντες δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Ο στόχος της ΕΕΣ είναι να φέρει πολύ κοντά την ελληνική παραγωγή με τις ανάγκες των επιχειρήσεων που εξυπηρετούν Τουρίστες, τον άμεσο εντοπισμό των αναγκών, την διευκόλυνση παραγωγής αγαθών που ικανοποιούν πλήρως τις ανάγκες σε ποιότητα και τιμή των επιχειρήσεων του τουρισμού, την ενημέρωση της Πολιτείας για τις αναγκαίες ρυθμίσεις ώστε να καλυφθούν αρνητικές αποστάσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Τέταρτος στόχος οι δεκάδες εκατομμύρια τουρίστες να γίνουν αγοραστές ελληνικών προϊόντων στην χώρα τους, προϊόντων που γνώρισαν κατά την επίσκεψή τους στην Ελλάδα. Η μεγιστοποίηση του στόχου αυτού γίνεται όταν «πουλήσουμε» τα προϊόντα μας στον επισκέπτη κατά την επίσκεψη τους την χώρα μας και φροντίσουμε να τα έχει στην διάθεση του κατά την επιστροφή του στην χώρα του (βλ. online πωλήσεις απευθείας στον Καταναλωτή παρ. Εξαγωγές). Για την επιτυχία του στόχου αυτού δημιουργείται εταιρεία ειδικού σκοπού ΕΕΣ με συμμετέχοντες δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Ο στόχος της ΕΕΣ είναι να πράξει ότι είναι απαραίτητο ώστε ο τουρίστας να κατανοεί την ελληνικότητα συγκεκριμένων προϊόντων που καταναλώνει, να προωθεί στους χώρους συγκέντρωσης τουριστών (ξενοδοχεία, εστιατόρια, τουριστικά αξιοθέατα, παραλίες κλπ) τα ελληνικά προϊόντα με κάθε δυνατό τρόπο και ιδίως να επιδιώκει με κάθε μέσο την δυνατότητα απόκτησης των προϊόντων αυτών στις βασικές χώρες από όπου προέρχονται οι τουρίστες.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

ΚΙΝΕΖΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ
Από την μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο ταξιδεύουν στο εξωτερικό ετησίως 30.000.000 Κινέζοι. Από αυτούς τα 4.000.000 ταξιδεύουν στην Ευρώπη. Και μάλιστα ξοδεύουν σημαντικά ποσά ανά επίσκεψη. Στην Ελλάδα ταξίδεψαν το 104 μόλις 100.000 Κινέζοι!! Ίδρυση τουλάχιστον 10 γραφείων του ΕΟΤ στην Κίνα, αύξηση της δαπάνης σε διαφήμιση στην κινεζική αγορά, έκδοση ταξιδιωτικής βίζας σε μια ημέρα, εξασφάλιση απευθείας πτήσεων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
Η πληρωμή τελών κυκλοφορίας αφορά μόνο το διάστημα που τα αυτοκίνητα είναι σε λειτουργία, Απρίλιο με Οκτώβριο.

ΜΑΡΙΝΕΣ
Κατασκευάζουμε σε δυο χρόνια 80-100 μαρίνες παραχωρώντας τους δημόσιους χώρους σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Υιοθέτηση απλών προδιαγραφών μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Αδειοδότηση μια στάσης. Περαιτέρω μείωση του αριθμού των απαιτούμενων δικαιολογητικών. Χορήγηση ηλεκτρονικής άδειας λειτουργίας για κάθε είδος τουριστικής δραστηριότητας, άμεσα με την υποβολή του φακέλου. Κατάργηση των πολλαπλών αδειών και χορήγηση ενός σήματος λειτουργίας ανά επιχείρηση. Αδειοδότηση μίας στάσης. Καθιέρωση ρήτρας άπρακτων προθεσμιών. Ολοκλήρωση του ειδικού χωροταξικού για τον τουρισμό, πολεοδομικά κίνητρα για επενδύσεις υψηλής ποιότητας και απόδοσης. Μείωση της απόστασης δόμησης από την γραμμή του αιγιαλού στα 30μ.

ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Άμεση άρση του μονοπωλίου των ΚΤΕΛ. Πλήρης απελευθέρωση των χερσαίων επιβατικών μεταφορών με ΔΧ οχήματα.

ΆΔΕΙΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ
Άμεση τροποποίηση του Κ.Ο.Κ. ώστε να επιτρέπεται σε τουρίστες εκτός χώρων Ε.Ε. η οδήγηση αυτοκινήτου με ισχύουσα εθνική άδεια οδήγησης, εφ’ όσον σε αυτήν αναγράφονται με λατινικούς χαρακτήρες όσα στοιχεία ορίζει ως απαραίτητα η Σύμβαση της Βιέννης.

ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Συμφωνία «ανοιχτού ουρανού» (εναέριου χώρου) με χώρες εκτός Ε.Ε. η οποία θα συνδυάζει το άνοιγμα της αγοράς, θα αυξήσει την ζήτηση και τον ανταγωνισμό και θα προσελκύσει ξένες αεροπορικές εταιρείες εκτός Ε.Ε., να επιβιβάζουν και να αποβιβάζουν στη χώρα μας.

VISA SCHENGEN
Μείωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών. Χορήγηση Visa εντός 24 ωρών. Χορήγηση Visa πολλαπλών εισόδων κατ’ ελάχιστο στο 30% στις χορηγήσεις θεωρήσεων. Επέκταση των visa centers σε όλες τις χώρες στόχους του ελληνικού τουρισμού.
     
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ – ΜΟΥΣΕΙΑ
Περιορισμός των απαιτούμενων δικαιολογητικών και απλοποίηση της διαδικασίας χρήσης αρχαιολογικών χώρων, μουσείων και δημοσίων ιδρυμάτων για τις ανάγκες συνεδρίων και εκδηλώσεων. Αναδιοργάνωση και ευελιξία στον τρόπο λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων. Επιμήκυνση του ωραρίου και των ημερών λειτουργίας.
Μετατροπή των υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων σε αρχαιολογικά πάρκα με την αναστύλωση και την αποκατάσταση των ερειπίων που υπάρχουν σήμερα σε αυτούς (με σύγχρονες μεθόδους που δεν θα καταστρέψουν αλλά θα αναδείξουν τα αρχαία μνημεία). «Ζωντανεύουμε» την αρχαία Ελλάδα και δημιουργούμε ένα υπερθέαμα για τους επισκέπτες της χώρας μας. Μια νέα βιομηχανία ιδρύεται στην χώρα μας.

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ
Νέος θεσμικός τρόπος οργάνωσης και λειτουργίας των λιμένων της χώρας με κεντρικό ιδιωτικό management, διατήρηση από το κράτος μόνο του στρατηγικού τμήματος δρομολογίων, ασφάλειας κλπ. και δημιουργία ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής για τις χρεώσεις και μονοπωλιακές καταστάσεις. Ανάπτυξη σύγχρονων υποδομών με ανταγωνιστικά τιμολόγια και παροχή υπηρεσιών.
Άμεσα μετατροπή της Ελλάδας σε χώρα έναρξης του ταξιδιού της κρουαζιέρας, το λεγόμενο home porting, τουλάχιστον 4 λιμάνια της χώρας αποκτούν τις σχετικές υποδομές. Ανάπτυξη σύγχρονων υποδομών με ανταγωνιστικά τιμολόγια και παροχή υπηρεσιών.

ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ
Άμεσα μέτρα για την αποφυγή κατάρρευσης του κλάδου στο σύνολό του και την αποφυγή της εξαγοράς των εταιρειών από ξένα συμφέροντα. Νέος σχεδιασμός των δρομολογίων με κεντρικό στόχο: καθημερινή επικοινωνία όλων των νησιών μας με τον Πειραιά. Κατάργηση της υποχρεωτικής δεκάμηνης δρομολόγησης και απασχόλησης των πληρωμάτων. Κατάργηση των οργανικών θέσεων που προβλέπονται από το ΠΔ 177/74 σε ότι αφορά  την στελέχωση, την ασφάλεια του πλοίου και των επιβαινόντων. Ελεύθερος καθορισμός αριθμού πληρώματος στο ξενοδοχειακό προσωπικό. Μείωση των λιμενικών χρεώσεων.

ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία να προχωρήσει η επεξεργασία νέου θεσμικού/ νομοθετικού/ φορολογικού πλαισίου για τον θαλάσσιο τουρισμό.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ένα πεδίο δράσης με σημαντικά πλεονεκτήματα για την Ελλάδα. Κατάρτιση εθνικής στρατηγικής ώστε η Ελλάδα να καταστεί διεθνής προορισμός για ιατρικό τουρισμό.

ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ – ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ.
Άμεση εφαρμογή νομοθεσίας με στόχο την ραγδαία μείωση της παράνομης Τουριστικής δραστηριότητας. Δημιουργία σώματος ελεγκτών τουρισμού με διευρυμένες αρμοδιότητες στο σύνολο των τουριστικών υπηρεσιών. Ενσωμάτωση στο σώμα εκπροσώπων φορέων, του ΣΔΟΕ και της αστυνομίας.

ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ
  • Δημιουργούμε διαδικτυακές πλατφόρμες για λεπτομερή ενημέρωση των τουριστών που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα ή πρόκειται να έρθουν. Στόχος μας ο τουρίστας να νοιώσει ότι έρχεται σε γνώριμο περιβάλλον και να εξαντλήσει όλες τις ευκαιρίες που θα έχει να απολαύσει την χώρα μας. Και φυσικά στόχος μας να πειστεί ο τουρίστας να επισκεφθεί την χώρα μας και όχι έναν ανταγωνιστή μας. Οι πλατφόρμες αυτές θα υποστηριχθούν από τον ΕΟΤ με στόχο να καλύπτουν τα έξοδά τους από τις διαφημίσεις.
  • αναβάθμιση του ρόλου της χώρας στους διεθνείς οργανισμούς τουρισμού
  • Ανάπτυξη της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ως City Break Destinations μέσα από δράσεις διεθνούς εμβέλειας
  • Ανάπτυξη υποδομών για τον συνεδριακό τουρισμό.
  • Απαραίτητη είναι και η υποστήριξη του πολιτιστικού τουρισμού μέσα από την ανάδειξη και την αξιοποίηση των πολιτιστικών μνημείων και υποδομών.
  • προγράμματα παραθεριστικής κατοικίας με χρηματοδότηση ξένων τραπεζών
  • η ανάπτυξη ποιοτικών ιατρικών υπηρεσιών κλίμακας και του ιατρικού τουρισμού
  • δημιουργία πρότυπων οικισμών για τη φιλοξενία αλλοδαπών 3ης ηλικίας
  • Ένταξη όλων των Ελληνικών μνημείων στο Google-Earth και δημιουργία τρισδιάστατων διαδικτυακών μουσείων.
  • Στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΤ πλειοψηφία 80% θα έχουν άνθρωποι του χώρου του Τουρισμού και στελέχη με εμπειρία σε Διοίκηση Επιχειρήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου