Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

«ΒΙΑΙΗ» ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 8. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ


«ΒΙΑΙΗ» ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

8. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ
200.000 νέοι Έλληνες έφυγαν στο εξωτερικό, μακάρι να έμεναν, να είχαν δουλειά. Μπορούμε όμως συστηματικά να εκμεταλλευτούμε την παρουσία τους στο εξωτερικό για να βοηθηθεί η χώρα. Μπορούν να γίνουν πρεσβευτές, προωθητές προϊόντων και υπηρεσιών της χώρας μας, αυτοί που θα κάνουν γνωστά ελληνικά προϊόντα σε άγνωστες αγορές. Αυτοί που θα προωθήσουν στις νέες πατρίδες τους τον ελληνικό τουρισμό. Άρα θα συμβάλουν (εφόσον το επιθυμούν φυσικά) στην ανάσταση της χώρας.
Ο πρώτος που πρέπει να λειτουργήσει είναι το κράτος. Ιδρύεται ειδική υπηρεσία στο Υπ. Εξωτερικών που θα οργανώσει την «βάση δεδομένων» με τα στοιχεία των συμπατριωτών μας που ζούνε πλέον έξω. Σε συνεργασία με αρμόδια Υπουργεία (πχ Ανάπτυξης, Τουρισμού) και φορείς (δημόσιους και ιδιωτικούς) θα οργανωθούνε προωθητικές ενέργειες στις οποίες θα προσκληθούν οι 200.000 έλληνες να συμμετέχουν. Είτε απλά προωθώντας την ιδέα στην χώρα που ζούνε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, είτε ακόμα συμμετέχοντας επαγγελματικά (part time) στις προσπάθειες αυτές, με δικό τους οικονομικό όφελος.
Θα μπορούσε για παράδειγμα ο Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών να συνεργαστεί μαζί τους ώστε να βρίσκουν πελάτες σε εξαγωγικές επιχειρήσεις,  με αμοιβή που μπορεί να εξασφαλιστεί από το ΕΣΠΑ. Θα μπορούσε το Υπ. Τουρισμού να οργανώσει προωθητικές ενέργειες με δώρο καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα και την προώθηση τους να την οργανώσουν έλληνες της «νέας διασποράς». Απίθανο; Όχι φυσικά, θέληση να υπάρχει. Οι έλληνες είναι πατριώτες και η συμμετοχή των 200.000 ελλήνων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την χώρα μπορεί να καταστεί σημαντική βοήθεια για ένα καλύτερο αύριο. Μην ξεχνάμε ότι επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας είναι η επιστροφή τους το ταχύτερο δυνατό στην πατρίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου